Hogyan kezdjünk neki? 

A  nyár végével sokan azt hihetik, hogy a kerti munkálatoknak vége, a valóságban viszont  ebben az időszakban egy kis túlzással több a tennivaló a kertben és a földön, mint a legmelegebb időszakban. Az őszi kerti munkák  azért fontosak, mert ilyenkor konkrétan felkészítjük a földet és a kertet arra, hogy tavasszal és jövő nyáron ismét teljes pompájában tündökölhessen. A termés tekintetében is a lehető legtöbbet hozza.

Motoros kerti gépeink felkészítése

Az már előző cikkünkből kiderült, hogy valóban fontos kerti gépeinket felkészíteni. 

Így alapozd meg

Az őszi kerti munkálatok alapozzák meg a télre a felkészülést, és a tavaszi egészséget. Az alapozó munkákra nagyon oda kell figyelnünk, érdemes összeszedni a szakmai tanácsokat. Ha kell forduljunk szakemberhez.

 

A kezdetek

A szeptember és az október alighanem kerti munkák tekintetében az egyik legmozgalmasabb időszak,  konkrétan ebben az időszakban kell felkészítenünk saját kertünket arra, hogy jövőre is megfelelő formában pompázzon, illetve a lehető legszebb és legjobb termést hozza számunkra. A talaj előkészítése  legalább olyan fontos, mint az általános szeptemberi kerti munkák, legyen szó akár a gereblyézésről, akár az utolsó fűnyírásokról.

Kerti gépek téli felkészítése

Vajon tényleg, fontos felkészíteni a gépeket? Sokan azt gondolják ez fölösleges pénz kidobás.. Cikkünkben utána jártunk, mire fontos odafigyelnünk.

A szomszéd kertje mindig zöldebb

Elég átnéznünk a szomszéd szépen gondozott gyepjére, majd vissza a káoszra, ami saját portánkon fogad bennünket, és máris égnek áll a hajunk: nekünk vajon mikor lesz hasonló, szép zöld pázsitunk? Nem kell aggódnunk, nem is olyan nehéz feladat, mint elsőre hinnénk. Tartsuk be az alábbi lépéseket, és máris közelebb kerülhetünk a hőn áhított, szép, zöld gyephez.

Kerti teendők szeptemberben

Hamarosan beköszönt az ősz, állítólag az utolsó igazi, meleg napokat éljük idén, tehát eljött az ideje az őszi kerti teendők elvégzésének. A rutinosabbak pontosan tudják, milyen feladatokat tartogathatnak ezek elkövetkezendő hetek, biztosak vagyunk benne, hogy nem mindenki olyan gyakorlott, így bizonyára nem felesleges, ha rövid pontokba összeszedve végigvesszük, melyek a leglényegesebb feladatok.

Lássuk..

Hamarosan beköszönt az ősz, de mik azok amik feltétlenül szükséges megtennünk, hogy rákészüljünk az őszi/téli hidegek ellen?

A kert rendbetétele

Személy szerint Én is mindig abba a csoportba tartoztam, aki mindig is kertes házat szeretett volna. Ez a réteg már nem is kíván mást, mint egy szép nyári napot a saját zöldterületén heverészve. Amivel azonban nem biztos, hogy számolt, hogy az a zöld nem magától lesz olyan zöld, és a kertet rendbe kell tenni, vagy át kell alakítani ahhoz, hogy olyan legyen mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva, mint amilyennek elképzelte. 

1. oldal / 5