Mi történik ha nincs kertünk? 

Ha nincs kertünk, akkor sincsen semmi gond: a konténeres kertészkedést erkélyen, teraszon, tetőkertben bárki sikerrel végezheti. A balkonkerti növények a tél beköszönte előtt igényelnek azonban egy kis extra odafigyelést, törődést, utána már nem igazán. 

Komposztálni, jó dolog? 

A fáradhatatlan munka gyümölcse nemcsak az újjászületett kert, hanem a rengeteg zöldhulladék is, amely kincset ér.

Kerti teendők szeptemberben

Hamarosan beköszönt az ősz, állítólag az utolsó igazi, meleg napokat éljük idén, tehát eljött az ideje az őszi kerti teendők elvégzésének. A rutinosabbak pontosan tudják, milyen feladatokat tartogathatnak ezek elkövetkezendő hetek, biztosak vagyunk benne, hogy nem mindenki olyan gyakorlott, így bizonyára nem felesleges, ha rövid pontokba összeszedve végigvesszük, melyek a leglényegesebb feladatok.

TÉLI MUNKÁK

A tél beköszöntével sokan felteszik a kezüket, hogy befejeződött a kerti munka, pedig közel sincs így. Valójában most kezdődik igazán..

Hogyan kezdjünk neki? 

A  nyár végével sokan azt hihetik, hogy a kerti munkálatoknak vége, a valóságban viszont  ebben az időszakban egy kis túlzással több a tennivaló a kertben és a földön, mint a legmelegebb időszakban. Az őszi kerti munkák  azért fontosak, mert ilyenkor konkrétan felkészítjük a földet és a kertet arra, hogy tavasszal és jövő nyáron ismét teljes pompájában tündökölhessen. A termés tekintetében is a lehető legtöbbet hozza.

Motoros kerti gépeink felkészítése

Az már előző cikkünkből kiderült, hogy valóban fontos kerti gépeinket felkészíteni. 

A hideg idő beköszöntével..

Most már térdig járunk az őszben, állítólag az utolsó igazi, meleg napokat éljük idén, tehát vitán felül eljött az ideje az őszi kerti teendők elvégzésének.

 

A kezdetek

A szeptember és az október alighanem kerti munkák tekintetében az egyik legmozgalmasabb időszak,  konkrétan ebben az időszakban kell felkészítenünk saját kertünket arra, hogy jövőre is megfelelő formában pompázzon, illetve a lehető legszebb és legjobb termést hozza számunkra. A talaj előkészítése  legalább olyan fontos, mint az általános szeptemberi kerti munkák, legyen szó akár a gereblyézésről, akár az utolsó fűnyírásokról.

Kerti gépek téli felkészítése

Vajon tényleg, fontos felkészíteni a gépeket? Sokan azt gondolják ez fölösleges pénz kidobás.. Cikkünkben utána jártunk, mire fontos odafigyelnünk.

1. oldal / 5