Komposztálni, jó dolog? 

A fáradhatatlan munka gyümölcse nemcsak az újjászületett kert, hanem a rengeteg zöldhulladék is, amely kincset ér.

Most akkor tulajdonképpen én mit csináljak? 

A levágott vesszőket, ágakat kerti aprítógép segítségével vágjuk apró méretűre, jelentősen csökkentve ezzel a hulladék térfogatát.

Kinek jó ez?

A komposztálás jó a kertünknek, a pénztárcánknak és a környezetnek is. Ha komposztálunk, akkor nem kell elszállíttatnunk a keletkező zöldhulladékot, sőt, a kezdés után már egy évvel értékes, tápanyagban gazdag humuszt kapunk. „Persze nem szabad mindent válogatás nélkül beledobálnunk, de a kertben keletkező hulladékok közül szinte bármit, valamint a konyhai hulladékok közül kávézaccot, teafiltert, gyümölcs- és tojáshéjat is.

Mi az amit NE?

Fontos azonban, hogy ne dobjunk bele főtt-sült étel maradékát, állati maradványokat, gyógyszereket és nem lebomló dolgokat, illetve dió és vadgesztenye levelét, mert ez az utóbbi kettő lassítja és gátolja a bomlási folyamatot” – hangsúlyozzák a szakértők.